Miód rzepakowy 1kg - zbiór 2024
Opis
Miód rzepakowy bardzo szybko krystalizuje ze względu na wysoką zawartość glukozy. Po tym procesie staje się bardzo twardy i niekoniecznie łatwy w użytkowaniu. Poddawany jest wiec procesowi kremowania, co powoduje zwiększenie jego delikatności i ułatwia rozsmarowywanie na kanapce. Ważne jest, że nie zmienia przy tym swoich właściwości odżywczych.
Wykazuje właściwości:
detoksykacyjne, przeciwmiażdżycowe, odtruwające, wzmacniające pracę serca, rozszerzające naczynia wieńcowe (dotleniające).
Jego zastosowanie:
choroby serca, choroby ukłądu krążenia i naczyń wieńcowych, choroby wątroby, choroby dróg żółciowych, choroby nerek, choroby układu moczowego, wzmacnianie skurczów mięśni sercowych, zgaga, wzdęcia, wrzody żołądka, w stanach wyczerpania organizmu, w leczeniu oparzeń i owrzodzeń skórnych, w dusznicy bolesnej, wyrównywanie niedoborów potasu.
W jego składzie:
cukry proste, olejki eteryczne, związki goryczowe, flawonoidy, biopierwiastki, cholina, kumaryna, saponiny, bor, witaminy z grupy B, witaminy K i C, związki mineralne, żelazo o przyswajalności 63%, potas, magnez, kwasy fenolowe, związki flawonoidowe.
Ulega naturalnej krystalizacji.
Barwa: od jasnoszarej do białej.
Słoik szklany mieszczący 1 kg produktu.
Waga opakowania brutto: 1,28 kg
Zbiór 2024 r.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.