Pyłek kwiatowy
Opis
Pyłek kwiatowy produkowany jest przez rośliny jako męskie komórki kwiatów. Pszczoły przenosząc je z kwiatu na kwiat uczestniczą w aktywnym zapylaniu. Pyłek kwiatowy pszczoły umieszczają na trzeciej parze nóg, wnoszą do ula i magazynują. Przerabiany jest na pierzgę pszczelą, czyli tzw. chlebek pszczół.
Pyłek najlepiej rozpuszczać wieczorem w wodzie, mleku lub jogurcie, a spożywać rano na czczo - wtedy zostanie znakomicie wchłonięty przez układ pokarmowy. Regularnie stosowany doskonale odżywia, uodparnia i wspomaga organizm. Po kilku dniach można już zauważyć lepsze samopoczucie i poprawę w obrazie krwi.
Pyłek jest źródłem:
aminokwasów wolnych i egzogennych, fosforu, wapnia, potasu, magnezu, sodu, żelaza, manganu, cynku, prowitaminy A, witamin: z grupy B, P, C, D i K, błonnika, biotyny, beta-karotenu i innych.
Wykazuje działanie:
hipolipidemiczne, detoksykacyjne, przeciwzapalne, antyalergiczne, regulujące metabolizm, usprawniające funkcje umysłowe, uodparniające, antybiotyczne.
Barwa pyłku może nieco odbiegać od tej na zdjęciu - zależna jest od okresu, w którym pyłek zbierany był przez pszczoły.
Słoik szklany mieszczący 180g produktu.
Waga opakowania brutto: 0.38 kg
Zbiór 2024 r.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.